Pages

Khamis, 10 Februari 2011

KURMA DAGING PENANG



BAHAN-BAHAN
1 kg daging lembu
125ml minyak masak
7 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
2.5 cm halia
2 paket kecil rempah kurma
1 biji bawang besar Idipotong  empat
2 sudu makan kerisik
250ml santan
4cm kulit kayu manis
3 kuntum bunga lawang
Gula dan garam secukupnya

CARA MENYEDIAKANNYA
1.Panaskan minyak di dalam kuali tumiskan kulit kayu manis,bunga lawang sebentar
2.Selepas itu masukan bahan yang telah dikisar,bersama rempah kurma,masak hingga wangi.
3.Masukan daging yang telah di potong kacau separuh masak.
4.Masukan santan,kacau sebentar
5.Masukan kerisik kacau rata ,maskan daging sepenuhnya.
6.Akhir masukan garam dan gula,biar sampai mendidih sedia untuk dihidang.



0 ulasan:

Catat Ulasan