Pages

Khamis, 10 Februari 2011

AYAM DAUN KARI


BAHAN-BAHAN

1 ekor ayam
2 tangkai daun kari
Garam

Bahan kisar
15 cm halia
10 batang serai
5gm bawang merah
1 sudu kecil serbuk kayu manis
1 sudu kecil  jintan putih
1 sudu kecil jintan manis
3 biji buah pelaga
3 biji  bunga lawang
1 sudu  kunyit


CARA MENYEDIAKANNYA

1.Bahagikan bahan kisar kepada 2 bahagian, sebahagian di jadikan bahan tumis dan sebahagian di jadikan bahan perapannya.Perapkan ayam dengan bahan kisar selama setengah jam
2.Tumis  bahan kisar dan ketepikan
3.Kemudian goreng ketulan ayam yang di perap hingga kekuningan
4.Setelah itu masukan bahan yang di tumis  dan daun kari goreng hingga kekuningan.




0 ulasan:

Catat Ulasan